Què fer? | ELS MILLORS ITINERARIS DE NATURA AL BAGES
Castells, vinyes i cellers. Família, respecte pel medi ambient i compromís amb el territori. Vins Oller del Mas
Vins, enoturisme, vins ecològics, vi de finca, DO Pla de Bages, vinyes ecològiques, especial picapoll, arnau oller, bernat oller, petit bernat, casaments, esdeveniments empresa, golf oller, restaurant oller, piscina oller.
60
post-template-default,single,single-post,postid-60,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

ELS MILLORS ITINERARIS DE NATURA AL BAGES

Us agrada la natura i voleu endinsar-vos i conèixer els paratges naturals del Bages? Des d’aquest mes de març, l’Ajuntament de Manresa disposa de 10 itineraris de natura per diferents indrets de l’Anella Verda. Els prospectes recullen els principals llocs d’interès de cadascun dels recorreguts i també un plànol de la situació i les indicacions necessàries per seguir el recorregut. Us podeu descarregar els recorreguts des de la web de l’Anella Verda www.anellaverdamanresa.cat

Aquí us expliquem breument els itineraris i el primer –M3- és el que passa per l’Oller del Mas i visita part del patrimoni històric de la finca (via Nació Digital)

M3- Els pous de glaç i la riera de Guardiola. Una part d’aquest itinerari discorre per la vall de la riera de Guardiola i una altra per la de la riera de Rajadell. Totes dues parts són de gran bellesa paisatgística. Tant en l’una com en l’altra destaquen els cingles i els gorgs d’aigües profundes excavats en la roca. Les seves valls profundes i la seva vegetació amaguen dos pous de glaç, i altres construccions de pedra seca, com barraques i tines.

M4- Del Cardener al Llobregat. L’itinerari segueix la riba esquerra del Cardener, i passat els àrids i fossilífers roquissars de Mal Balç, gira cap a l’est per anar a buscar la conca del Llobregat, que delimita el terme municipal de Manresa pel sud-est. Encara que no sempre voreja el riu, ens n’ofereix, des de diferents indrets, una bona perspectiva. En la part més urbana, coincideix amb el camí de Sant Jaume, però se n’allunya de seguida quan arriba a la conca del Llobregat.

M5- Els cingles del Llobregat. És un trajecte amb un gran interès natural i paisatgístic, que ens ofereix unes vistes sensacionals sobre el riu Llobregat des del mirador de Punta Sabata i el cingle de Roca Tinyosa. Tot i tenir una part del recorregut molt proper al curs del riu, la presència de trams molt aeris no el fa apte per a persones amb vertigen.

M6- El regadiu de Viladordis. La ruta transcorre al llarg de Viladordis, una de les hortes originades per l’arribada de l’aigua a Manresa a través de la Sèquia, al segle XIV. En arribar al Parc de l’Agulla, el canal es divideix en dos ramals principals, el del Poal i el de Viladordis, que abasteixen d’aigua aquests dos regadius històrics.

M7- El regadiu del Poal. La ruta transcorre al llarg del Poal, que és una altra de les hortes originades per l’arribada de l’aigua a Manresa a través de la sèquia, al segle XIV. El Poal és l’altre ramal en què es divideix la sèquia en arribar a l’Agulla.

M8- El Cardener i el Puigberenguer. L’itinerari transcorre a la vora del riu Cardener en el seu tram més urbà. El recorregut permet fer aproximacions al riu per gaudir del seu paisatge i veure-hi alguns elements del seu patrimoni cultural: fàbriques, rescloses, ponts… També mostra unes vistes impressionants de la ciutat des del Puigberenguer i un passeig per un dels seus regadius històrics: el Poal.

I dos itineraris a l’entorn de la Torre Lluvià

Torre Lluvià- Riera de Rajadell (curt). L’itinerari es desenvolupa a l’entorn de la Torre Lluvià, com a oferta complementària de la visita a l’equipament. Combina la descoberta d’elements patrimonials i el recorregut per paratges naturals: cases modernistes, camins antics, gorgs, vegetació de ribera,…esdevenen l’excusa per passar un matí en família, realitzant una caminada molt assequible a l’entorn d’un els equipaments insignes de l’Anella Verda.

Torre Lluvià- falda del Collbaix (curt). L’itinerari es desenvolupa a l’entorn de la Torre Lluvià, com a oferta complementària de la visita a l’equipament. Combina la descoberta d’elements patrimonials i el recorregut pels peus del Collbaix, el turó més alt del terme municipal de Manresa. És un itinerari força planer, pensat per fer en família.

Falten dos itineraris que sortiran a la llum properament, ja us informarem!

Cap comentari

Escriu un comentari